Sønderjysk Fåreavl

- Foreningen for ambitiøse fåreavlere

Temamøde om slagtelam hos Villes Slagtehus

De mange fremmødte bydes velkommen
Sommerstemning i Villes have
Faglig diskussion i kølerummet

Besøg hos Ville´s Slagtehus den 7.august 2018
En gruppe fåreavlere/ lammekødsproducenter var mødt op ved slagtehuset i Hejls. Slagteren Lars Ville fortalte om sit produktionsanlæg, som han startede for 18 år siden og han har i de sidste 15 år specialiseret sig på slagtning af får og lam. Han slagter hvert år 20000 lam, 500 kreaturer og 500 grise.
Lammene vejes ved leveringen og opstaldes, derefter bliver de bedøvet med elektrisk strøm, slagtet og slagtekroppene flyttes til kølehuset. Skindene bliver saltet og lageret i container, da priserne er meget lave for tiden. En slagtekrop skal helst veje 22 kg.
I kølehuset viste Ville, hvilken kropsform et ideelt lam skulle have: Gode køller og en bred ryg og ikke for meget fedt.
Da de fleste af Villes kunder er muslimer, ønsker de at købe hele slagtekroppe med hoveder.
Den bedste afsætning af hele lammekroppe er til Eid-festen, som er den store spisefest ved slutning af Ramadanen.
Efter besigtigelsen blev alle inviteret til lækkert lammekød med flødekartofler og der blev udvekslet erfaringer og ”fåresnak”.